top of page

PLUKTUIN

Aangrenzend aan het dorpsbosje zal een boomgaard en pluktuin worden aangelegd. Als gevolg van de essentaksterfte moesten in het bosje veel bomen worden gerooid. Ze zijn vervangen door notenbomen. In de kruidenlaag onder de bomen worden oogstbare planten toegepast. Denk daarbij aan braam, framboos, maar ook aan plantensoorten als daslook en . Het krijgt dus deels een karakter als voedselbos en een boomgaard met hoogstam fruitbomen zou daar mooi op aansluiten.

Het plangebied van de boomgaard is ongeveer 1.000 m2 groot. Prima afmetingen voor een hanteerbare boomgaard. Belangrijk gegeven is dat veel inwoners ook al een eigen tuin hebben en dus niet bereid zullen zijn om een groot aantal weekenden in de dorpstuin te gaan werken. Het onderhoud zal dus grotendeels worden uitgevoerd vanuit de dagbesteding door Het Anker.

De boomgaard bied ruimte voor een prettig verblijf in de buitenlucht. Er zullen hoogstam fruitbomen worden toegepast. Daaronder komen besdragende struiken en een perkje voor kruiden. Daarnaast zijn er bankjes en een, ook voor mensen die minder goed te been zijn, goed begaanbaar pad. De overige ruimtes worden ingezaaid met een bloemrijk mengsel.

bottom of page